Exitcirklens ambassadører

Lotus Turéll, foredragsholder og Forfatter; “Hemmeligheder for pige”

I følge Lotus Turéll opstiller overklassefamilier en facade, hvor familien ser velfungerende ud på grund af dets ressourcer. Hendes egen barndom har været præget af uforudsigelighed, hvor det har været svært at spørge om hjælp. Det forsøger Lotus at lave om på nu, hvor hun holder foredrag for flere af landets kommuner, så de kan blive bedre til at gribe ind overfor problemer med alkoholiserede forældre.

Vincent F. Hendricks, professor i formel filosofi, Københavns Universitet

“Vores samtale og kommunikation er udfordret af, at vi har fået nye betingelser, vi skal vænne os til. Herunder digital mobning eller de lige nu omtalte situationer, hvor unge piger kommer til at sende billeder af sig selv af sted, som kommer til at figurere på hjemmesider, de bestemt ikke havde forestillet sig, bare fordi de er interesserede i en dreng nede i skolen.”

Nina Groes, tidligere direktør for Kvinfo

“Jeg definerer en ledestjerne som en person, der hjælper en med at finde ens egen vej, og – når man har fundet den vej – også hjælper en med at blive på sporet. En person, der giver en styrken til at udfordre de normer, der er i samfundet, når det er nødvendigt.”

Afshin Firouzi, skuespiller, filminstruktør og foredragsholder 

Afshin Firouzi er socialkonsulent, musiker, skuespiller og filminstruktør. Efter en flugt fra Iran med familien i 1983, var sandholmlejren første stop. Derefter fortsatte flugten til Brøndby Strand, hvor Afshin voksede op.  Hans historie er opstået på baggrund af en masse nysgerrighed i livet, som har fået ham verden rundt – og ud til Exitcirklen.

”Min nysgerrighed har også formet mig til den person, jeg er den dag i dag”.

Sara Al Nasar, skuespiller

”En kvinde kan have lov til at være den kvinde, hun har lyst til at være – uden at ­skulle kimes ned med fordomme og krav. Om hun har lyst til at være fuldstændig frigjort eller konservativ. Ingen mænd skal bestemme, hvordan kvinder skal eller bør leve. Heller ikke andre kvinder for den sags skyld – kvinder kan være ­hinandens bedste venner og samtidig også hinandens værste fjender. Bare se på den etniske kvindekamp – jeg får til tider kvalme af den.”

Cecilie Sund, digter og tidligere deltager

På en alder af 26 har Cecilie allerede udgivet 4 digtsamlinger, hvoraf de to seneste har haft et ekstra stort fokus på usunde kærlighedsrelationer. Til hverdag er hun studerende på Københavns Universitet.Cecilie vil gerne være med til at udbrede kendskabet til hvad psykisk vold er, og hvad det kan gøre ved dem, der er udsat for det.

“Exitcirklen har betydet enormt meget for mig det sidste år i forhold til at genfinde mig selv og validere mig selv, mine følelser og oplevelser. Da jeg startede i mit første forløb, var det med en kæmpe skam og skyldfølelse over at have befundet mig i den situation, jeg var kommet ud af. At være med i forløbene gjorde, at jeg stoppede med at føle den skam, og at jeg oplevede ikke at være alene om følelserne efter psykisk vold, som jeg ellers havde følt inden.”

Nazir Afzal, britisk advokat

Nazir er en britisk advokat, som har specialiseret sig inden for sexuel misbrug af børn og vold mod kvinder. Med muslimsk baggrund og søn af immigranter, betegner Afzal sig som værende en feminist og kæmper for kvinders rettigheder. I sin praksis beskæftiger Afzal sig med sager om æresrelaterede drab, arbejder blandt andet med at hjælpe tvangsgifte kvinder med at løsrive sig fra deres uønskede ægteskab, og hjælper kvinder der er udsat for genitale overgreb.

Nawras Al-Hashimi, ambassadør, frivillig fagperson og facilitator.

Nawras har en faglig baggrund som specialpædagog og psykoterapeut, og han har blandt andet været med til at drive en meditation og terapi center i Midtjylland, hvor han også har faciliteret adskillige grupper og workshops. Nawras har været en del af adskillige kulturprojekter med fokus på flygtningehistorie i Danmark, og har været en fordragsholder for folkeskoleklasser på tværs af landets kommuner siden 2017. Med sin kulturrige profil har Nawras valgt at være en del af Exitcirklen både som ambassadør og som frivillig fagperson og facilitator, da også han anerkender vigtigheden af organisationens arbejde.

Advokat Poul Hauch Fenger, Master of International Relations (d.s.s. cand.scient.pol.). 

Poul Hauch Fenger har møderet for Landsretten. Indehaver af Hauch Fenger Advokatfirma i København og Hellerup. Tidligere ansat i bl.a. FN’s Højkommissariat for Menneskerettigheder som Associate Expert, i EU som Rådgiver, i IRCT som Politisk Rådgiver til Generalsekretæren og som Politisk og Public Diplomacy Rådgiver til Den Australske Ambassadør i Danmark, Norge og Island. Advokat Hauch Fenger er tidligere ekstern lektor i Folkeret ved Københavns Universitet og virker nu som censor på landets juridiske fakulteter. Hauch Fenger har boet 9 år af sit liv i udlandet og besøgt over 130 lande.